Kwaliteitsopleider in explosieveiligheid

ATEXcertificaat.nl is een label van VCANederland, een kwaliteitsopleider voor veiligheidsopleidingen met ruim 13 jaar ervaring. Kwaliteit staat hoog in het vaandel en wordt gekenmerkt door:

  • cursussen worden gegeven door professionele docenten met praktijkervaring;
  • het cursusmateriaal is breed toegankelijk en up-to-date;
  • in het bezit van het NRTO (Nederlandse Raad voor Training en Opleiding) keurmerk voor kwaliteit en professionaliteit

Onze docenten: René Ubbink en Rolf van Dijk

Voor zijn ATEX-trainingen werkt ATEXCertificaat.nl nauw samen met René Ubbink en Rolf van Dijk. René en Rolf zijn echte autoriteiten binnen het vakgebied. Ze hebben allebei een schat aan ervaring opgedaan als gecertificeerd hoger veiligheidskundige (bij onder meer Tata Steel). Ook waren ze betrokken bij het opstellen van de diverse ATEX-richtlijnen.

Die praktijkkennis delen René en Rolf door bedrijven die gevaarlijke stoffen verwerken en opslaan bij te staan met advies. En door trainingen te verzorgen, onder meer bij ATEXCertificaat.nl. Bij die trainingen combineren ze hun inhoudelijke kennis op het gebied van wet- en regelgeving met hun uitgebreide ervaring op de werkvloer. Dit leidt tot functie- en praktijkgerichte opleidingen die zijn toegespitst op de dagelijkse beroepspraktijk van de cursist.

Samenwerking met Kiwa Exvision

ATEXcertificaat.nl werkt nauw samen met Kiwa Exvision, onderdeel van Kiwa NV. Bij Kiwa Exvision worden apparatuur, installaties en componenten die in een explosiegevaarlijke omgeving worden gebruikt, getest en gecertificeerd. Hierbij certifceert Kiw Exvision volgens de Europese ATEX richtlijn 114 en volgens de internationale IECEx 02 richtlijnen. Waar ATEXcertificaat richt op het opleiden en certificeren van medewerkers, richt Kiwa Exvision zich op het creeren van een veilige werkplek in omgevingen met een kans op explosiegevaar.

Onderdeel van Kiwa NV

ATEXcertificaat.nl is een onderdeel van Kiwa Education BV, een dochteronderneming van Kiwa NV. Kiwa is een onafhankelijke organisatie die hooggekwalificeerde certificering verzorgt. Door het beoordelen van de kwaliteit, veiligheid en gezondheids- en milieu-aspecten helpt Kiwa organisaties hun producten, processen en medewerkers verder te ontwikkelen.

Kiwa logo-black def